Voel jij je erg onzeker? Dit is nergens voor nodig. Toch hebben veel vrouwen er last van, terwijl het vergroten van je zelfvertrouwen eigenlijk heel makkelijk is. Waar de ene lijkt te worden geboren met ontzettend veel zelfvertrouwen, is het voor de ander heel lastig positief naar zichzelf te kijken. Gelukkig kun je jouw zelfvertrouwen wel vergroten. Hoe je dat doet, vertellen wij je met de praktische tips die je vindt in dit artikel.

Besluit dat je er mag zijn

Het begint er allemaal mee dat jij moet besluiten dat je het waard bent, dat je er mag zijn. Zo lang je zelf niet gelooft dat je het waard bent om meer zelfvertrouwen te krijgen, gaat het je ook niet lukken. Ben je het waard en ben je er klaar voor je zelfvertrouwen te vergroten? Dan kun je verder met de volgende tips.

Wat zijn jouw kernwaarden?

Weet jij wat je kernwaarden zijn? Deze hoef je gelukkig niet te bedenken, maar enkel te ontdekken. Kan lastig zijn, maar het kan natuurlijk ook goed zo zijn dat jij al weet wat je kernwaarden zijn. Zodra je dit weet is het ook veel makkelijker voor je om keuzes te maken die echt goed bij je passen, zit je lekkerder in je vel en gaat het leven dus allemaal net even wat makkelijker. Ook wordt het vaak makkelijker om je minder aan te trekken van de mening van anderen.

Je comfortzone vergroten voor zelfvertrouwen

Je kunt je zelfvertrouwen heel eenvoudig vergroten door je comfortzone te vergroten. Jouw comfortzone is waar je je veilig, bekend en vertrouwd voelt, daar buiten gebeurt de rest van de wereld. Door je comfortzone te vergelijken met je kernwaarden kun je jouw comfortzone vergroten. Kijk wat er buiten deze zone ligt, maar binnen je kernwaarden. Dit zorgt voor meer zelfvertrouwen, geluk en succes.

Doe wat met je talent

Doen waar je goed in bent zorgt voor een ontzettend grote boost. Weet jij nog niet waar je goed in bent, probeer dit dan eerst te ontdekken. Je talent is meestal iets dat in je zit, waar je goed in bent en wat je makkelijk afgaat. Dit kan een sport zijn, het spelen van een instrument, zingen, dansen, koken, handwerk en noem maar op. Hoe vaker je dit talent uitvoert, hoe beter je erin wordt.

Ga jezelf niet vergelijken met anderen

Houd ermee op jezelf telkens met anderen te vergelijken. Die mannen in de sportschool met veel bredere schouders, die ene vriendin waar elke man naar blijft staren en je collega die alle toffe opdrachten binnen krijgt. Je leven vergelijken met dat van een ander is nergens goed voor, behalve dan dat jij je er ellendig door voelt. Ieder leven is anders, dus vergelijken heeft geen zin.

Leer ‘nee’ zeggen voor een beter zelfvertrouwen

Leer ‘nee’ te zeggen en doe dit zonder jezelf te moeten verantwoorden of een uitleg te geven. Zo kom je voor jezelf op en geef jij je grenzen aan. Dit zorgt er weer voor dat je zelfvertrouwen wordt vergroot. Door voor jezelf op te komen en je grenzen goed aan te geven vergroot je zelfvertrouwen en zal jij je gelukkiger voelen.

Lees ook: Lekkere cocktails voor de feestdagen

Vorig artikelHier vind je de beste Nintendo Switch aanbieding
Volgend artikelZo zorg je voor ritme tijdens het thuiswerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here