Misschien ben je de term Singles Day wel eens tegengekomen. Maar weet jij eigenlijk waar deze term vandaan komt? En wat houdt deze dag eigenlijk in? Singles Day is een Chinese feestdag die speciaal voor alle vrijgezellen in het leven is geroepen. Op 11 november wordt jaarlijks de zogenaamde Guanggun Jie gevierd. De datum 11/11 werd niet voor niks gekozen, het nummer één staat symbool voor het alleen zijn. Hoewel de dag in de beginjaren weinig tot niets met shoppen te maken had, is Vrijgezellendag de belangrijkste winkeldag van het jaar geworden.

Grootste shopping evenement van het jaar

Vanwege de populariteit van Singles Day onder de Chinese jeugd, besloot internetwinkel Alibaba er een shopping-actie aan te verbinden. Op een groot aantal artikelen werden kortingen aangeboden. De actie was een groot succes en kreeg veel navolging. Tijdens dit shopping-evenement wordt meer omzet gedraaid dan tijdens de Black Friday en Cyber Monday acties. Alleen Alibaba al zag de verkopen tijdens deze dag oplopen tot 75 miljard dollar.

Ruimte voor romantiek

Speciaal en alleen voor singles is de dag allang niet meer. Iedereen kan profiteren van de kortingsacties online. In China worden er nog wel veel activiteiten georganiseerd die het originele doel van de dag nastreven. Er wordt gevierd dat het vrijgezellenbestaan helemaal zo gek niet is. Maar aan de andere kant is er ook veel ruimte voor romantiek. Het is dé dag om op blind date te gaan en om een relatie te beginnen. Want de 1 staat niet alleen symbool voor het single zijn. Er wordt ook mee bedoeld dat ‘iemand de enige voor je is’. Vandaar dat 11/11 wel een hele romantische dag is. Er worden dan ook veel huwelijken op 11 november gesloten.

Vorig artikelLekkere cocktails voor de feestdagen
Volgend artikelHier vind je de beste Nintendo Switch aanbieding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here