Een heerlijke wandeling in de natuur is ontspannend en goed voor je. Je kan genieten van de natuur om je heen, en wanneer je kinderen en/of huisdieren hebt kunnen die zich helemaal laten gaan in het bos. In dit artikel laten wij je de mooiste bossen van Nederland zien. Welke ga jij bezoeken?

Een wandeling in het Koninklijk Park

Dit bos bij Het Loo in Apeldoorn is ontzettend mooi. Je kunt er heerlijk wandelen, door het bos of langs de vijver, en genieten van de natuur en de dieren om je heen. Ook staat hier de hoogste boom van Nederland. Een Douglasspar van bijna 50 meter hoog!

Westerwolde in Groningen

Aan de Dennenweg in Sellingen vind je een mooi landschap van bossen, beken en vennetjes waar je heerlijk kan wandelen en kan genieten van de houtwallen, hooilanden en bolle akkers. Volgens Staatsbosbeheer rond het buurtschap ter Wupping is dit zelfs het mooiste wandelgebied!

Het Amsterdamse Bos

Tussen de Ringvaart en Amstelveen vind je dit gigantische bos. Dit gebied is 3 keer zo groot als Central Park in New York, en maar liefst 22 keer zo groot als het Vondelpark! Niet alleen staan er duizenden bomen, je kunt ook 19 hectare moeras bewonderen, over 116 bruggen lopen en de kinderen vermaken zich hier ook; er zijn namelijk twee kinderbaden te vinden.

Een wandeling in de Kaapse Bossen

Dit bos vind je in Doorn, aan de Sint Helenalaan. Het is een veelzijdig natuurgebied waar je veel verschillende planten en dieren vindt. Het bos staat midden in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en is niet alleen prachtig in de lente en de zomer maar ook zeker in de herfst en de winter!

Speulder- en Sprielderbos in Ermelo

Als je van echt oude bossen houdt, dan moet je hier eens geweest zijn. Dit bos is namelijk één van de oudste bossen van Nederland en is door Staatsbosbeheer uitgeroepen tot het mooiste bos van Nederland. Ook kun je hier niet alleen genieten van de eeuwenoude bomen, maar ook van verschillende vogels, wilde zwijnen en herten.

Maasduinen in Arcen

In Arcen in het mooie Limburg vind je de Maasduinen. Dit is een heel mooi en gevarieerd bos waar je veel kunt ontdekken. Ook bevindt zich hier de langste rivierduinengordel van Nederland, en dat is erg uniek.

Een wandeling op Terschelling

Eigenlijk kun je op heel Terschelling genieten van de natuur, het eiland bestaat namelijk voor maar liefst 80% uit natuur! Staatsbosbeheer zegt dan ook dat Terschelling het meest gevarieerd is van alle Waddeneilanden en dat is ook niet zo gek met al het bos en strand.

De Loonse- en Drunense Duinen in Drunen

In Noord-Brabant vind je het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, beter bekend als de Brabantse Sahara. Die naam dankt hij vooral aan alle grote zandvlaktes die hier te zien zijn, in combinatie met de vele, mooie bomen.

Het Purmerbos in Purmerend

In dit bos kun je naast de natuur ook genieten van de vele slingerende struinpaden waardoor je het echte bosgevoel krijgt. Ook voor de kinderen is er genoeg te doen. Zo kunnen zij zich uitleven in het speelbos met een touwbrug, een eiland en de vele losliggende takken om de mooiste hutten mee te bouwen. Ook je hond kun je meenemen, het grootste gedeelte van het bos in een hondenlosloopgebied. Daarnaast is er ook een zwembad speciaal voor honden.

De Hondsrug in Drenthe

Hier kun je niet alleen te voet genieten van de natuur maar ook per fiets of paard. Er zijn namelijk een aantal verschillende bos-, zand-, fiets- en ruiterpaden te vinden. Ook vind je hier hunebedden en grafheuvels. Wil je de bomen van bovenaf bekijken? Dan kan dit door het Boomkroonpad te bewandelen, dwars tussen de boomtoppen door.

Het Twickelse Bos in Twente

In Delden vind je een mooi landgoed waar jij je ogen uitkijkt. Dit komt door de akkers, weilanden, dichtbegroeide bossen en de bijzondere eiken. Wat ook leuk is, is dat zich op het landgoed zo’n 150 boerderijen bevinden.

Het Onderste en Bovenste Bos in Limburg

In Zuid-Limburg vind je dit unieke bos met verschillende steile hellingen. In het Bovenste Bos maak je wandelingen aan de bosrand waarbij je uitkijkt op mooie vergezichten. Als het heel helder is kijk je zelfs over de landsgrens heen. In het Onderste Bos wandel je door het bos heen waarbij je uiteindelijk uitkomt in het mooie dorp Slenaken.

Wandeling op de Grebbeberg in Utrecht

Tijd voor een kleine work-out tijdens het wandelen in het bos? Beklim hier dan de 200 traptreden van de Grebbeberg in Rhenen. Eenmaal bovenaan geniet je van het mooie uitzicht over het natuurgebied de Blauwe Kamer. Het bos hieromheen bestaat vooral uit eiken maar iets verderop bevindt zich het natuurgebied Laarsenberg, waar je ook kunt genieten van verschillende loof- en naaldbossen.

Lees ook: De mooiste plekken in Kroatië

Vorig artikelDe mooiste plekken in Kroatië
Volgend artikelMooie plekken in Frankrijk

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here