Wil jij graag een hekwerk in je tuin? Dan heb je een aantal keuzes. De eerste keuze die je hebt is om dit te laten doen door iemand of dat je het zelf plaatst. De kosten die hiermee gemoeid gaan kunnen flink in de papieren lopen, terwijl je het ook prima zelf kunt doen. Je hoeft hier namelijk niet eens zo heel erg handig voor te zijn, want met de juiste materialen en stappenplan kan het niet mislukken. Om je een idee te geven hoe jij op de juiste manier een gaashekwerk kunt plaatsen, hebben we een aantal stappen voor je op een rijtje gezet. Met deze stappen gaat het jou vast en zeker lukken! Succes!

De eerste stap

De eerste stap is natuurlijk het verzamelen van het juiste materiaal. Wanneer je kiest voor het plaatsen van een gaashekwerk in je tuin, dan is dit ook één van de meest eenvoudige hekwerken om te plaatsen. Kies je bijvoorbeeld voor een schutting, dan wordt het alweer een stuk moeilijker. Nu je de keuze hebt gemaakt voor een gaashekwerk, is het tijd om de juiste materialen te verzamelen. Dit heb je allemaal nodig als je een gaashekwerk gaat plaatsen:

  • Palen en steunpalen
  • Cement, grind en zand
  • Spade of truweel
  • Waterpas
  • Draadtang
  • Spandraad en spanstaven
  • Spanbeugels (ronde palen)

De plek waar het moet komen

Nu je alle materialen in huis hebt, is het goed om te kijken waar je precies je gaashekwerk wilt plaatsen. Het kan zijn dat je op een boerderij woont en je wilt een hekwerk plaatsen zodat de kippen geen kant op kunnen. Maar er zijn natuurlijk ook andere redenen om een hekwerk te plaatsen. Zorg dat je duidelijk het waar het moet komen en welke afmetingen het gaat worden.

Het hekwerk plaatsen

Nu je weet waar je gaashekwerk moet komen te staan en je ook alle materialen hebt, is het tijd om het te gaan plaatsen. Zorg ervoor dat je de grond waar het moet komen te staan volledig vlak is. Dat wordt met een ander woord ook wel egaliseren genoemd. Vervolgens moet er worden bepaald waar je het hekwerk graag wilt plaatsen. Dit kun je vast uitzetten met piketpaaltjes, zodat je voor jezelf een beeld hebt hoe het uiteindelijk zal gaan worden. Houd er echter wel rekening mee, dat deze paaltjes niet meer dan 2 tot 2,5 meter van elkaar af staan. Anders heb je de kans dat het niet stevig staat. Nu ga je de piketplaatjes vervangen voor de echte paaltjes. Zorg ervoor dat de paaltjes stevig staan en daarna kun je het gaas gaan bevestigen.

 

Vorig artikelWat valt er allemaal onder een autoverzekering?
Volgend artikelParfum online kopen; de voordelen