In de warme zomermaanden zitten we met zijn allen veel meer buiten. Hartstikke gezellig natuurlijk, met vrienden of familie wat drinken in de tuin. Maar zodra het begint te schemeren kan die sfeer snel omslaan. Mensen worden moe, gesprekken vallen stil en het eten blijft onaangeroerd op tafel staan. Daarom doe je er goed aan de sfeer in je tuin aan te pakken zodat het, ook wanneer het donker wordt, nog steeds gezellig is!

Meer sfeer creëren

Wil je zorgen voor meer sfeer in je tuin, dan kan dat op verschillende manieren. Licht is hierbij belangrijk, maar ook meubels, accessoires en planten dragen hieraan bij. Je zit nou eenmaal gezelliger in een tuin die leuk is aangekleed, dan dat je in een tuin zit waar alleen wat tegels op de grond liggen. Onderstaand geven wij je een aantal tips die ervoor zorgen dat jouw tuin meer sfeer heeft, voor die heerlijke zomeravonden.

De indeling van de tuin

Kijk eerst eens goed naar de indeling van je tuin, ben je daar tevreden over? Heb je een apart terrasgedeelte, of ligt alles door elkaar? Als je een border creëert voor de verschillende planten, zorg je voor rust. Vervolgens maak je ook een aparte plek voor het terras. Heb je een hele grote tuin? Dan zou je er zelfs voor kunnen kiezen er twee te maken, één in de zon en een ander in de schaduw bijvoorbeeld. Je kan er hierbij voor kiezen op allebei de terrassen een tafel met stoelen neer te zetten, maar je zou op het ene terras ook kunnen kiezen voor een schommelbank of loungeset.

Heb je vrijwel geen schaduw in je tuin? Dan kun je deze heel makkelijk zelf maken door een parasol, schaduwdoek, veranda of pergola te plaatsen.

Zorg voor goede verlichting

Een ander belangrijk punt is de buitenverlichting. Naast dat verlichting belangrijk is om te zien waar je loopt, zorgt het ook voor de nodige sfeer. Vroeger was het aanbod in buitenverlichting erg beperkt, maar tegenwoordig is er ontzettend veel keuze! Zo kun je ervoor kiezen lampen te plaatsen langs het wandelpad in je tuin, maar als je een veranda hebt kun je ook kiezen voor mooie hanglampen. Van strak aluminium tot aan grote hanglampen met een rotan kap; het is allemaal mogelijk. Ook zou je er natuurlijk voor kunnen kiezen een lichtslang op te hangen en wat kaarsen neer te zetten, maar dit geeft vaak net niet genoeg licht.

Gebruik de juiste accessoires

Ook de accessoires zijn heel erg belangrijk als het gaat om het creëren van sfeer. Door fleecedekens in verschillende kleuren over de leuningen van de stoelen en/of banken heen te leggen zorg je voor kleur maar daarnaast ook voor een optie wanneer het niet zo warm meer is buiten. Ook kun je werken met verschillende kussens en een leuk tafelkleed. Wil je nog meer accessoires toevoegen? Kies dan voor mooie schilderijtjes of teksten die je aan de muur kan hangen of ga voor gekleurde vlaggetjes en souvenirs van vorige vakanties.

Geef een tuinfeest!

Als je dan je hele tuin hebt aangepast wil je ook dat er van genoten wordt natuurlijk. Door een geweldig tuinfeest te organiseren ziet iedereen wat je met je tuin hebt gedaan, en kun je meteen checken of je verlichting zorgt voor de juiste sfeer. Regel een barbecue, zorg voor goede muziek en nodig al je familie en vrienden uit voor een heerlijk zomers tuinfeest.

Lees ook: Een tijdloos interieur als de perfecte basis

Vorig artikelEen tijdloos interieur als de perfecte basis
Volgend artikelLow budget marketing tips voor startende ondernemers

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here